Ministrid arutavad tuleval nädalal olukorda liikluses

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgusfoor.
Valgusfoor. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Majandus- ja taristuminister Kadri Simson ning siseminister Andres Anvelt kohtuvad tuleval nädalal, et arutada olukorda Eesti liikluses.

Simsoni ja Anvelti liiklusteemaline kohtumine toimub esmaspäeval ja sellest võtavad siseministeeriumi pressiesindaja teatel osa ka siseministeeriumi asekantsler Raivo Küüt, politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher ning maanteeameti peadirektori asetäitja Meelis Telliskivi.

Simson saatis eelmisel nädalal siseminister Anveltile kirja, milles märkis, et olukord liikluses on esimesel poolaastal olnud sedavõrd raske, et pädevad ametkonnad peaksid lähiajal kokku saama ning probleemidele lahendusi otsima.

Simson toob kirjas välja, et võrreldes 2017. aastaga kasvas jaanuarist kuni maini inimkannatanuga liiklusõnnetuste arv kaheksa protsenti, õnnetustes vigastatute arv 10 protsenti ja hukkunute arv koguni 45 protsenti. 

«2017. aasta paistis silma kõigi aegade madalaima liikluses hukkunute arvu poolest, liikluses hukkus 48 inimest ja seega on võrdlus möödunud aasta andmetega tavapärasest erinev. See aga ei muuda fakti, et tänavuse aasta algus on olnud antud vallas tõeliselt traagiline ja vajab reageerimist,» kirjutas Simson.

«Paraku näeme, et tänavuse aasta liiklusohutuse trend on olnud jätkuv ka pärast talviste teeolude lõppemist. Kuna poolaasta on olnud liikluses ääretult ränk, teen teile ettepaneku kohtuda neljapoolselt – majandus- ja kommunikatsiooniministeerium, siseministeerium, maanteeamet ning politsei- ja piirivalveamet – juba enne järgmist korralist liikluskomisjoni, et olukorrale lahendusi leida,» lisas Simson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles