Ferrari esitles Scuderia Spiderit

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ferrari

Eile esitles Ferrari F430 baasil ehitatud eemaldatava katusega Scuderia Spiderit, mille nime lõpus troonib ka konstruktorite tiitli võitu märkiv tähis 16M.


Kui tavaliselt otsitakse kõrgklassi superautode loomisel tasakaalu kunsti ja jõudluse vahel, siis F430 baasil ehitatud Scuderia loobub kiiruse nimel täielikult nii moest kui ka mugavustest, kirjutab Motorauthority.com.

Nüüd tutvustas Ferrari Mugellos 16. F1 konstruktorite tiitli võidu auks korraldatud pidustuste raames selle mudeli eemaldatava katusega versiooni Scuderia Spider 16M.

Tootja teatel on uus Scuderia Spider Fiorano ringrajal kiirem kui kõik varasemad lahtise katusega Ferrarid. Samuti on teada, et kokku toodetakse vaid 499 Scuderia Spiderit.

Mitmed detailid nii auto kerel kui ka sisemuses annavad märku sellest, et tegemist on konstruktorite tiitli auks loodud eriseeriaga.

Auto kaalub 1340 kg, mis on 80 kg võrra vähem kui F430 Spideri kaal. Kombineerituna V8-mootori 510-hobujõulise (375 kW) võimsuse ning võimsuse ja kaalu suhtega 2,6 kg hobujõu kohta tagab see kiirenduse nullist sajani vaid 3,7 sekundiga ning tippkiiruseks on 315 km/h.

Mootoriks on siin 4,3-liitrine V8 võimsusega 510 hobujõudu (372 kW) 8500 pöörde juures ning pöördemomendiga 470 Nm 5250 pöörde juures. Veojõud antakse tagaratastele kuuekäigulise Reverse F1 käigukasti ja elektroonilise F1-Trac diferentsiaali abil.

Kõvakatusega Scuderia Spider 16M-i hind algab 277 000 dollarist ehk ligi 3,4 miljonist kroonist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles