Riigikohus tühistas mehe süüdimõistmise vägistamises

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei arestikamber
Politsei arestikamber Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Riigikohus tühistas täna mehe süüdimõistmise nooruki vägistamises ja saatis tema süüasja alama astme kohtule uueks arutamiseks.

Riigikohus leidis, et kuna 60-aastase Peetri süüasjas on alama astme kohtud jätnud
kriminaalasja lahendamise seisukohalt olulised asjaolud tuvastamata, siis on tegemist kriminaalmenetlusõiguse olulise rikkumisega ning süüasja peab Tallinna ringkonnakohus arutama uuesti uues kohtukoosseisus, vahendab ERRi uudisteportaal.

Veebruari alguses mõistis Tallinna ringkonnakohus Peetri süüdi nooruki vägistamises ja määras talle kuueaastase vanglakaristuse, samuti jättis ringkonnakohus muutmata Peetri süüdimõistmise alaealisele alkoholi jootmises ning samaks talle määratud rahalise karistuse 20 000 krooni ehk 1278 eurot.

Põhja ringkonnaprokuratuuri süüdistuse järgi pakkus Peeter 2009. aasta 2. veebruari öösel Tallinnas oma korteris 17-aastasele noormehele viskit, mida too ka jõi, siis kasutas mees ära end purju joonud nooruki abitut seisundit ning vägistas ta.

Karistusseadustik näeb süüdimõistmisel vägistamises ette kuue- kuni 15-aastase vangistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles