Tallinn otsib aasta parimat kultuuritegu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel aastal pälvis Tallinna kultuuriteo tiitli Uue Maailma festival
Eelmisel aastal pälvis Tallinna kultuuriteo tiitli Uue Maailma festival Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Tallinn hakkas otsima kandidaate tunnustusauhinna «Tallinna Kultuuritegu 2008» tiitlile.

«Aasta kultuuriteo väljaselgitamisega soovime tunnustada loomeinimeste ja kultuuritegijate tööd ning ühtlasi toetada ja hinnata uusi algatusi, mis on rikastanud meie linna kultuurielu käesoleval aastal,» sõnas abilinnapea Kaia Jäppinen.

Preemia antakse välja kahes kategoorias: loovisiku ja kollektiivi panus Tallinna kultuuriellu. Tunnustusauhinna nominentideks võib esitada loovisikuid, kelle panus linna 2008. aasta kultuuriellu on olnud olulise väärtusega või sündmusi, mis paistavad silma originaalsuse ja mõtteerksuse poolest.

Sündmus võib olla suunatud nii kitsamale huviliste ringile kui olla kõikidele tallinlastele ja linna külalistele mõeldud suurüritus. Kultuurisündmus võib olla nii igal aastal toimuv üritus kui ühekordne projekt.

Preemia nominente võivad esitada kõik linnakodanikud ja organisatsioonid kuni 8. detsembrini Tallinna veebilehel, samuti e-postiga ja postiga.

Tallinna Kultuuriväärtuste Ameti eelarves on preemiate väljamaksmiseks planeeritud 200 000 krooni.

Eelmisel aastal pälvisid Tallinna kultuuriteo tiitli Uue Maailma festival ja Disainiaasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles