Ekskomissar jäi ametialases võltsimises süüdi

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Riigikohus jättis muutmata Ida prefektuuri Rakvere politseiosakonna kriminaaltalituse endise vanemkomissari Ilmar Ojasoo süüdimõistmise ametialases võltsimises, kuid tühistas tema süüdimõistmise kahes teises süüdistuses.

Riigikohus leidis, et Ojasoo (52) süüdimõistmine ametialases võltsimises tuleb jätta muutmata ning ta peab kandma rahakaristuse 598,21 eurot, vahendab ERR Uudised.

Samas tühistas riigikohus Ojasoo süüdimõistmise laskemoona ebaseaduslikus käitlemises ja omastamises ning saatis omastamise episoodi Tartu ringkonnakohtule uueks arutamiseks uues kohtukoosseisus.

Ojasoo süüasja viis riigikohtusse vandeadvokaadi vanemabi Rein Laid, kes taotles oma kaitsealuse süüdimõistmise tühistamist.

Mullu detsembri lõpus tühistas ringkonnakohus varasema kohtuotsuse, millega Ojasoo oli võltsimises ja omastamises õigeks mõistetud ning mõistis ta uue otsusega nendes kuritegudes süüdi, määrates talle 2343 euro suuruse rahalise karistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles