Martin Hiis jäi ka tudengina pillimängule truuks

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Martin Hiis mängib Hiiumaa ainukeses puhkpilliorkestris – Emmaste põhikooli orkestris, mida juhatab Toomas Paap. Enamasti liituvad Emmaste orkestriga Kärdla muusikakooli puhkpilliõpilased – ka Tallinna peole sõidetakse üheskoos. Emmaste orkester tuleb Tallinna juba kolmandale suurpeole.

Kui Martin Hiis Emmaste põhikooli 5. klassis käis, kutsus õpetaja Paap poisid-tüdrukud saali kokku, tutvustas puhkpille ja küsis, kes tahaks hakata orkestris mängima. Martin ja tema paar aastat vanem vend Mihkel olid ühed paarikümnest lapsest, kes otsustasid proovida.

Igal sügisel kutsub orkestrijuht uusi poisse-tüdrukuid pilli õppima ja orkestris mängima. Algul tullakse suure vaimustusega, aga eks alles jäävad need, kel rohkem huvi ja tahtmist. Martinil ja Mihklil on pillipuhumise isu jagunud kauemaks kui vaid kooliajaks. Mihkel tuli kevadel kaitseväest ning Martin õpib juba Tallinna Tehnikakõrgkoolis arhitektuuri. Aga kui vähegi aega, käivad nad Emmastes proovides.

Vendade pillirõõm on ka nooremat õde, äsja Saaremaal gümnaasiumi lõpetanud Helenat vaimustanud. Samuti on pillipoisiks saanud nende onupoeg, 13-aastane Kaspar, ja kaugem sugulane Marek.

«Tuleb välja, et peaaegu pooled orkestrist on meie suguvõsast,» imestab Martin isegi, kui kokku arvutama hakkab. «Väikese koha asi,» tõdeb dirigent.

Reedel, 1. juulil antakse Tallinnas avalöök XI noorte laulu- ja tantsupeole. Anneli Ammas rääkis sel puhul mõnega pidulistest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles