Laura Kriisa – üks sadadest Lauradest peol

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
XI noorte laulu- ja tantsupeo "maa ja ilm” logo.
XI noorte laulu- ja tantsupeo "maa ja ilm” logo. Foto: logo

Otepää 4. klassi tüdruk Laura Kriisa on üks neljasajast Laurast, kes Tallinna peole tulevad. Kaks aastat tagasi käis Laura ka suurte peol ja siis ta närveldas hirmsasti, et on nii pisike, võib suurte seas ära kaduda. «Aga lõpuks oli nii võimas, imeline tunne saja tuhandega koos laulda,» mäletab Laura siiamaani.

Sel korral laulab Laura koos oma koorikaaslaste Geir Kudu ja Veronika Maidega regilaulu «Sõmeralt sõrmikule» kuuendat salmi. Kokku on mudilaskooride regilaulul 11 salmi ja eeslauljad valiti sinna kevadistel kuulamistel kõrgeimad hinded saanud kooridest. «Setust istsin bussi peale, Taevaskojast laulsin hääle, ilusamaks veel senisest, Taevaskojast Tartu linna, Tartu linnast Adaverre, Adaverest Ardu valda, Ardu vallast Vaidalasse, Vaidalast sain laululinna,» laulavad Otepää tüdrukud pühapäeval suure kaare all ja tuhanded mudilased hõiskavad neile järele.

Ent Laura, nagu enamik tema klassi tüdrukuid, ka tantsib sel peol. Kõige rohkem muretseb ta tantsu «Sinna-tänna» pärast – selle ühekordne läbitants võtab nii võhmale, et higipull otsa ees. Õnneks on Laura harjunud pingutama – lisaks rahvatantsule ja koorile käib ta muusikakoolis, võimlemises ja peotantsus. «Mu emme ütleb, et kui laps tahab midagi teha, siis alati leiab selle jaoks ka raha,» ütleb Laura. Tema suurim soov on aga, et emme Tea ka ise saaks juuksuritöö nii sättida, et jõuaks peo ajaks Tallinna. Seda enam, et lastekooris laulab ka Laura vanem õde Merilin.

Reedel, 1. juulil antakse Tallinnas avalöök XI noorte laulu- ja tantsupeole. Anneli Ammas rääkis sel puhul mõnega pidulistest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles