180 ametiõppijat lõpetasid kooli

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aktus lõppes küünlatseremooniaga, milles olid osalised kõikide kutsealade esindajad.
Aktus lõppes küünlatseremooniaga, milles olid osalised kõikide kutsealade esindajad. Foto: Helgi Kaldma

Viljandi ühendatud kutsekeskkool saatis jaanipäeva eel Vana-Võidus eluteele tänavused lõpetajad, olid nad siis ametioskusi ja üldteadmisi omandanud põhikooli või keskkooli järel.

«Olete endale ameti saanud heast koolist,» ei jätnud direktor Tarmo Loodus 90aastast ametikooli kiitmata ning tänas neid 180 õpilast, kes olid jõudnud kooli lõpetamiseni. Enamik neist teenis välja ka kutsetunnistuse. Tänu pälvisid õpetajadki.

«Kolm aastat tagasi võtsime vastu 300 õpilast, kuid selle ajaga läks kooli pingutustest hoolimata kaotsi 120,» muretses direktor. Nõnda palju oli neid, kes kindla elukutse omandamisele olid eelistanud kergemat elu.

«Te oskate tööd teha ning siit koolist saadud teadmiste ja kogemustega saate hakkama, kui ainult ise tahate,» sõnas ehitusosakonna juhataja Rein Kalda.

Õppejuhataja Jaan Kabini andmeil lõpetasid kevadel ühendatud kutsekeskkooli 6 müürseppa, 6 sadulseppa, 13 üldehitajat, 32 ehitusviimistlejat, 11 keskkonnatehnika lukkseppa, 18 elektrikut, 19 ehitiste restauraatorit, 8 keevitajat, 11 abikokka, 9 automaalrit, 23 veoautojuhti ja 8 bussijuhti. Osa kutse taotlejaid jõudis kooliga ühele poole juba talvel.

Maavanem Lembit Kruuse tänas kooli toeka tööväe eest ning aktusele lisasid sära kohaliku lasteaia mudilased oma suvelauludega.

Ilusa aktuse lõpetas traditsiooniline küünlatseremoonia: direktor süütas iga kutseala esindaja käes küünla. Neid oli 14.

Ta avaldas ühtlasi lootust, et paljud tulevad peagi Vana-Võitu täiendusõppele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles