Saare maakonnas kasvas ööbimiste arv pea viiendiku võrra

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuressaare loss ööpimeduses.
Kuressaare loss ööpimeduses. Foto: Mati Põldre / Pärnu Postimees

Selle aasta esimese nelja kuu majutusstatistilised andmed on Saare maakonna jaoks rõõmustavad – sealsetes hotellides registreeritud ööbimiste arv on mullusega võrreldes kasvanud enam kui viiendiku võrra.

Turismiala asjatundjad jäävad arvude kommenteerimisel siiski tagasihoidlikuks ja on seisukohal, et heale juurdekasvule vaatamata on kolme-nelja aasta taguse hiilgeaja – mil hotellide külastatavus lõi rekordeid – kordumisest praegu veel vara rääkida, kirjutas Saarte Hääl.

Statistikaameti andmetel registreeriti käesoleva aasta jaanuarist aprillini Saare maakonna majutusettevõtetes veidi enam kui 57 000 ööbimist, mis on ligi viiendiku võrra rohkem kui mullu samal perioodil.

Turismiinfokeskuse juhataja Karmen Paju sõnul on turistide juurdekasvu võtmetegur siiski transpordiühendus muu maailmaga ja kuna 2011. aastal luhtusid Soome-Kuivastu laevaühenduse loomine ja Gotlandi–Ventspilsi–Saaremaa laevaliini taasavamine, siis julge ta arvata, et eelolevatel suvekuudel jõutakse turisminduses 2008. aasta rekordtasemele.

Samas tõstis Paju esile, et nad üritavad aktiivselt tegutseda nii Eestis kui ka välismaal toimuvatel turismimessidel ja heaks teabekanaliks on näiteks Tallinna kui kultuuripealinna infokeskus, mille kaudu püütakse tabada ka seda turisti, kes on juba Eestisse saabunud, kuid ei ole Saaremaad kui Eesti suuremat saart enda jaoks veel avastanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles