Korvpallikaunitar jäi karistuseta

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilona Korstin
Ilona Korstin Foto: fibaeurope.com

Venemaa koondisse kuuluv Eesti juurtega korvpallikaunitar Ilona Korstin sai FIBA komisjonilt armu ja võib vaatamata viimases mängus saadud diskvalifitseerivale veale osaleda homses veerandfinaalis. Oma rakotti peab ta siiski kergendama 5000 USA dollari võrra.

Meenutame, et Korstin lõi vahegrupi viimase mängu viimastel sekunditel küünarnukiga Suurbritannia koondise mängijat ja saadeti platsilt minema. Tavaliselt järgneb sellele vähemalt ühemänguline keeld, kuid distsiplinaarkomisjon otsustas teisiti.

Tegelikult liikusid kuuldused Korstini võimalikust puhtalt pääsemisest juba eile hilisõhtul, kui FIBA ametnik rääkis, et otsuse tegemisel võetakse arvesse mängija mainet. Korstin on aga pikki aastaid kuulunud Euroopa naiste korvpalli tähtmängijate hulka.

«Jumal tänatud, et komisjon võttis vastu õige otsuse ja lubab mul mängida,» vahendab Sovetski Sport Korstini sõnu. «Olen aastaid osalenud suurturniiridel ja ma pole kunagi käitunud agressiivselt, kuid brittide vastu ei suutnud ma end tagasi hoida. Nad mängisid väga jõhkralt ja provotseerivalt.»

Homme veerandfinaalis Lätiga kohtuvale Venemaale on tavaliselt algviisikus alustava Korstini osalemine väga oluline. «Soovime minna edasi ja võidelda medalite eest,» kinnitas Korstin, kelle isa Kalju on pärit Ida-Virumaalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles