ERR.ee: hiidlasi häirib polügooniarutelus inimese unustamine

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lahinglaskmised haubitsast..
Lahinglaskmised haubitsast.. Foto: Toomas Huik.

Kõrgessaare vallas Hiiumaal avatud õhutõrje ja suurtükiväe merelaske-polügoonide keskkonna-mõjude avalike arutelude sarja esimesel üritusel häiris hiidlasi enim see, et räägiti küll Mardihansu lahes kudevatest räimedest, kuid inimestele aruandes ruumi ei jätkunud.


Liivaku talu peremees Lembit Lühi sõnul on polügooni põhiline häiriv tegur müra, mis teeks meelehärmi nii kõpulastele kui ka metsloomadele, kriitliliselt häälestas hiidlasi ka kaitseministeeriumi asjaajamine, kirjutab ERR Uudised.

Hiiu maavanema nõunik Reet Kokovkin on kriitiline selles suhtes, et kohalikke ei ole informeeritud.

Kokovkin polnud rahul ka sellega, et polügooni kavandatakse merre, mis on UNESCO biosfääriprogrammi ala.

Kaitseministeeriumi infrastruktuuri osakonna juhataja Nele Loorentsi sõnul on kohalikel palju õigustatud küsimusi.

«Kohalike mure on arusaadav ja eks siis tuleb vaadata aruande tulemuste pealt, et kuidas selle protsessiga edasi minna - kas on vaja mõnes kohas teha täiendavaid koosolekuid, kohtumisi, kas on vaja kuskil teha täiendavaid uuringuid,» selgitas Loorents.

Kuuest võimalikust laskepolügoonist oli Kõpu oma esimene, mille keskkonnamõju hindamist kohalikele tutvustati, vahendasid ERRi teleuudised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles