Linnavalitsus annab heakskiidu 30-korruselisele majale

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Maakri tänava alguse kivimajadele.
Vaade Maakri tänava alguse kivimajadele. Foto: Toomas Huik

Tallinna linnavalitsus kavatseb tänasel istungil heaks kiita ning volikokku saata 30-korruselise ning 110 meetri kõrguse ärihoone rajamise Maakri tänava ja Rävala puiestee nurgale.

Uus ning üheks Tallinna kõrgeimaks majaks saav hoone kerkiks praegu Maakri tänava alguses maa-aluse parkla sissesõidu taga asuva kivimaja asemele, kusjuures kivimaja fassaad jäetakse alles. Kõrghoone põhiosa on kavandatud kvartali sees olevate väheväärtuslike hoonete asemele, seisab planeeringu materjalides.

Sama planeeringuga on ette nähtud ka kuni 10-korruseline äri- ja parkimishoone ehitamine, mis valmib Rävala puiestee ja Tornimäe tänava nurgale.

Samas näeb planeering ette, et enamik kvartali ajaloolisest hoonekompleksist jääb alles ja see tehakse korda. Rekonstrueeritavate hoonete fassaadid korrastatakse ja need värvitakse heledates toonides.

Uued majad on planeeritud ehitada monoliitbetoonist, fassaadide kujundamiseks on määratud nõue kasutada rohkesti klaaspindu. Hoonete lõunapoolsele küljele on kavandatud terrassid, kuhu oleks suvel võimalik paigutada terrassihaljastust.

Uute hoonete alla on kavandatud kuni 2-korruselised maa-alused parklad. Tänavatasapinnas olevad ruumid on planeeritud ärideks (kauplused, kohvikud, baarid, galeriid jms).

Detailplaneeringus on ette nähtud muuta ühesuunaline Maakri tänav rahustatud liiklusega jalakäijate tänavaks, mille kaudu tagatakse teenindava transpordi juurdepääs neile kruntidele, millele puudub muu juurdepääsu võimalus. Kahesuunalise liiklusega on Kuke tänav, Tornimäe tänav on Rävala puiesteest kuni Postimehe majani kahesuunaline.

Linnavalitsus saatis planeeringu avalikustamisele juba poolteist aastat tagasi, kuid kuna selle tõttu kerkisid üles vaidlused, jõudis see alles nüüd tagasi linnavalitsusse ja peab kehtestamiseks saama ka volikogu heakskiidu.

Maakri tänava ja Rävala puiestee pikenduse ristmiku juures asuva Maakri 19/21 krundi omanikuks on AS Logoner ning seal olevad majad on peamiselt valminud aastatel 1909-1916, mil piirkonnas voolanud Härjapea jõe kaldal paiknes nahatööstus.

Firma varasemate plaanide kohaselt võiks uude kõrghoonesse tulla kontoripinnad või hotell. Tallinna kõrgeimaks majaks on hiljuti Maakri kvartalisse valminud Tornimäe kaksiktorn, millel samuti 30 korrust ja kõrgust 117 meetrit.

Tallinna kõrgeimad ehitised:
Tallinna teletorn - 318 m
Oleviste kirik - 123,7 m
Tornimäe kaksiktorn - 117 m
Niguliste kirik - 105 m
Radisson SASi hotell - 105 m
Ühispanga peahoone - 95 m
Olümpia hotell - 84 m
Ärihoone City Plaza - 78 m
Viru hotell - 74 m
Elamu Maakri Maja - 71 m

 ARHIIV! Maakrisse kerkib uus pilvelõhkuja

Maakrisse kerkib veel üks kõrghoone 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles