Ranna hooldamine takerdub bürokraatia taha

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mändjala rand
Mändjala rand Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Varasematel aastatel Kaarma valla hooldada olnud Mändjala rand kipub rääma minema ja võib kinni kasvada, sest keskkonnaministeerium näitas valla taotlusele maa munitsipaalomandisse saada punast tuld.

Riigile kuuluva maa valitsejaks peaks edaspidi saama riigimetsa majandamise keskus (RMK), kuid pikaleveninud bürokraatia tõttu on protsess siiani pooleli, kirjutas Meie Maa.

Mändjala külavanema Irja Lepiku sõnul olmeprahi koha pealt rand kõige hullem ei ole, kuna sealt on sodi koristanud nii RMK kui ka külavanem ise, kuigi ranna üldine seis on tema sõnul trööstitu, sest praegu on rand kämpingute juurest kuni Haavlite tee otsani roogu kasvanud ja mereäärset maltsa täis.

Kaarma vallavanema Margus Mägi kinnitusel taotles vald tõepoolest Mändjala ranna maad endale, et seal välja arendada puhkemajanduse taristu, kuid riik ei andnud.

RMK loodushoiuosakonna Saarte piirkonna juhataja Aili Küttimi sõnul korraldab RMK Mändjala ranna hooldust samadel alustel nagu teistes riigimetsamaaga piirnevates randades ja hooldustööde käigus koristatakse prügi, likvideeritakse isetekkinud lõkkekohad ja paigaldatakse vajalikud stendid ning viidad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles