Valli baarist valmis dokumentaalfilm

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valli baar
Valli baar Foto: Teet Malsroos/ Õhtuleht

Täna kell 19.30 esilinastub kinos Sõprus dokumentaalfilm legendaarsest Valli baarist, mis on peaaegu muutumatuna tegutsenud juba 40 aastat ja võeti 2007. aastal muinsuskaitse alla.


Filmis räägivad oma suhtest Valli baariga näiteks kirjanik Peeter Sauter, välisministeeriumi ametnik Peeter Ristsoo, Delfi peatoimetaja Mart Pukk, kirjanik Enn Vetemaa ja teised.

Filmi režissöör ja operaator on Manfred Vainokivi, stsenaristid Peeter Sauter ja Manfred Vanokivi, produtsent Marju Lepp ja tootja Filmivabrik. Filmi tootmist toetasid Eesti Filmi Sihtasutus ja Eesti Kultuurkapital. Kinos saab filmi vaadata 24.-26. novembrini.

Sõpruse kino kõrval asuva baari kohta ütleb filmi tutvustus: «Kui kodus lähevad asjad räbalasti, võib leida inimene tuge ja uue turvalise olemise sõpruskonna keskel, pseudoperes- ja kodus.

Selliseks koduks on Valli baar. Siinses kodus on enamasti platsis vanad olijad, stammkunded, aga teretulnud on ka uustulnukad, külalised, läbiastujad ja koduotsijad.

Baar toimib mõne jaoks pihitoolina, mõnele on aga teatrilava. On neid, kes saavad end siin avada, sõlmida lahti oma elu keerdkäike ja umbsõlmi, on neid, kes varjamatult müstifitseerivad, luiskavad.

Võib-olla on nad olnud Valli baaris nii kaua, et oma eelmist elu suurt ei mäletagi, või polnudki seal elus suurt midagi huvitavat neile endile ja nad on sunnitud minevikuseiku fabritseerima.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles