Vihmametsadesse üles seatud püünised tapavad elevandibeebisid

lemmik.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: CHAIDEER MAHYUDDIN / AFP / Scanpix

Kambodža vihmametsadesse paigutatud kaamerate salvestused paljastasid, et traadist tehtud lõksud, mis on mõeldud metsloomade püüdmiseks, tekitavad Kambodža elevantidele raskeid vigastusi, mis võivad saada alla aastastele loomadele saatuslikuks. 

Kambodža Cardamomi mägedes, mis on kaetud vihmametsadega, peaks olema ohustatud Aasia elevantidele turvaliseks ja soodsate tingimustega elupaigaks. Liikumise peale käivituvad kaamerad salvestasid aga klippe, kust on näha, et mitmed noored elevandid jäävad metsadesse seatud püünistesse kinni, kirjutas National Geographic. 

Kütid paigutasid tuhandeid traadist lõkse, et püüda illegaalselt metsloomi. Enamasti jahitakse sigu ja hirvesid, et neist liha valmistada. Üles seatud õksudesse takerduvad ka aga teised loomad, kaasa arvatud elevandid, ning surevad vigastustesse. 

Metsiku looduse kaitseorganisatsiooni Fauna & Flora International liigihaldur Jackson Frechette sõnul ei osanud kohalikud arvata, et lõksud elevante vigastavad, «Nad arvasid, et elevandid vabanevad püünisest vigastada saamata,» ütles Frechette. Frechette paigutas piirkonda 2016. aastal 51 varjatud kaamerat. Fotodelt ja videotelt on näga, neljal alla ühe aastasel elevandil olid tagumistel jalgadel haavad. 

Veterinaari Susan Mikota sõnul võivad elevandid lõksust saadud vigastustesse ka surra. Traadid piiravad verevarustust ja sügavad haavad võivad tekitada infektsioone, mis saavad loomadele saatuslikuks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles