Haaveli vanuripetturist elukaaslane kaotas kohtuasja

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vello Loit
Vello Loit Foto: Peeter Langovits

Liis Haaveli elukaaslane Vello Loit ei suutnud Tallinna ringkonnakohtule tasuda 100 000-kroonist riigilõivu, mistõttu jõustus varasem kohtuotsus, millega vanainimene sai väljapetetud maja tagasi.

2002. oktoobris organiseeris seni tundmatu inimene pensionär Karin Elmingu, kellele kuulus Pirital eramu, notari juurde ning keelitas teda andma tankistist volinikule volituse müüa talle kuuluvat vara oma äranägemisel. Tankist müüski Elmingu nimel Rakveres tegutseva notari juures eramu Haaveli elukaaslasele Vello Loidile, kusjuures Loidi esindaja oli tehingu sõlmimisel Liis Haavel ise, kirjutas Õhtuleht.

Harju maakohus tuvastas, et Elming oli volituse andmise ajal dementsuse tõttu otsustusvõimetu, tühistas müügitehingu ja kohustas Loiti seda tagastama. Loit aga kaebas otsuse Tallinna ringkonnakohtusse edasi, kuid ei jõudnud tasuda 6391-eurost ehk ligi 100 000-kroonist riigilõivu ja otsus on nüüdseks jõustunud. Karin Elming aga on jälle oma vara omanik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles