Loomad on inimestega sarnasemad kui oskaksime arvata

lemmik.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PDSA / SWNS.com / Scanpix

Ellen F. Crain on töötanud suure osa enda elust lastearstina, kuid on ka üks Ameerika Ühendriikides asuva taluloomade varjupaiga asutajatest. Aastate käigus on erakorralise meditsiini emeriitprofessor hakanud mõistma, et inimesed ja loomad on üksteisega väga sarnased. 

Erakorralise meditsiini emeriitprofessoril Ellen F. Crainil täitus 2008. aastal 31 aastat lastearstina, pärast mida sai ta üheks taluloomade varjupaiga Safe Haven Farm Sanctuary asutajatest. Varjupaigas tegeletakse loomadega, kes on päästetud tapamajast või väärkohtlemisest, ning varjupaiga hoole all elavad loomad saavad pidevalt veterinaarravi, vahendas New York Times. 

Nagu Harvardi ülikooli meditsiinitudengid, sattus Crain vaimustusse inimeste ja loomapatsientide sarnasustest, mis väljenduvad nii anatoomias kui ka erinevate haiguste kujul. Crain leidis ka, et nagu iga inimenegi, regeerivad loomad ravile individuaalselt. 

Meditsiinitudengid töötavad Craini sõnul pidevalt selle kallal, et inimeste tervist parandada. Craini hinnangul avaldaks tulevikus olulist mõju, kui oldaks rohkem teadlik inimeste ja loomade sarnasustest. «Kui mõistame, kui sarnased on meiega loomad, suurendaks see meis ka kaastunnet ja austust nende vastu,» ütles Crain. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles