Tantsupeo korraldajad: peaproov õnnestus suurepäraselt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tantsupeo peaproov
Tantsupeo peaproov Foto: Liis Treimann

Tantsupeo peaproov õnnestus suurepäraselt, kõik on õhtuseks XI noorte laulu- ja tantsupeo avamiseks valmis, leidsid noorte tantsupeo korraldajad.

«Kõik õnnestus suurepäraselt, kõik 8000 tantsijat tegid väga tublit tööd,» sõnas tantsupeo kunstiline juht Märt Agu.

Hommikuse peaproovi algus viibis veidi heliprobleemi tõttu, kuid see sai üsna kiiresti parandatud. Nii tantsijad, korraldajad kui ka tehnika on kõik õhtuse esinemise ootuses valmis.

Agu sõnul on noorte laulu- ja tantsupeoga seotud 450000 inimest – esinejad, korraldajad, nende kõikide perekonnad ja publik. «Suur Eestimaa pidu,» võttis ta noorte laulu- ja tantsupeo kokku.

Tantsupeo assistent Maido Saar kasutas peaproovist saadud emotsiooni kirjeldamiseks sõnu «väga hea, tore, võimas ja ilus tunne nagu alati tantsupeol on olnud.» «Emotsioon on laes!» lisas ta.

«Pisar tuli silma. See, mida tahtsime, on kõik olemas,» sõnas Märt Agu assistent Andi Einaste. Tema sõnul saab publik tänu Märt Agu vahetekstidele ja tantsijate moodustatavatele kujunditele peo läbivast loost väga hästi aru. Einaste lisas, et vaatamata tavapärasest aasta võrra lühemale ettevalmistusele kujunes tulemus fantastiliseks.

2004. aasta üldtantsupeo pealavastaja Kalev Järvela sõnul tõi peaproov talle meelde paarikümneaasta taguse mõnusa tunde. «Mulle meeldis, kõik said hästi hakkama, juhid ka,» ütles ta. Järvela lisas, et noored üldjuhid kasutavad vähem hääle kõrgemaid registreid. «See on suur pluss, lapsed on peavad siis vaiksemad olla, et juhendajaid kuulda. Vaiksem on,» lausus ta.

«Väga hea tunne on vaadata oma tantse laulukaare alt. Liblikad kõhus, mõnus tunne oli, tahaks veel,» sõnas Helena Mariana Reimann, kes on 2.-3. klasside üldjuht ning nende tantsude koreograaf.

Kõik üldjuhid kiitsid oma vanusegruppe hea esinemise ja tehtud töö eest. Korraldajate sõnul proovidele kulunud nädalal probleeme ei tekkinud vaatamata tantsupeo uuele asukohale ning paljudele harjutusväljakutele. Hea ilm soosis proove igati, sest ei tekkinud vajadust vihma tõttu proove katkestada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles