Magnitski endine tööandja esitas Danske Banki vastu rahapesukaebuse (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
William Browder
William Browder Foto: SCANPIX

Investeerimisfondi Hermitage Capital asutaja William Browder esitas kolmapäeval Taanis kriminaalkaebuse Danske Banki vastu, mida kahtlustatakse Vene musta raha pesemises, kirjutas Financial Times.

Browder väidab Taani prokuratuurile esitatud kaebuses, et 203 miljoni dollari pesuks kasutati vähemalt 190 Danske Banki kontot. Tema sõnul on raha seotud 230 miljoni dollari suuruse maksupettusega, mille avastas Vene advokaat Sergei Magnitski, kes hiljem suri Vene vanglas. Browder on Magnitski endine tööandja.

Browderi väitel avati Danske Banki Eesti filiaalis 16 kontot riiulifirmadele, mis said rohkem kui 203 miljonit dollarit. Need 16 kontot maksid raha veel viiele Danske Banki kontole. Nende 21 konto käive oli kokku üle üheksa miljardi dollari ning neisse tehti sissemakseid veel 169 Danske Banki kontolt, ütleb Browder kaebuses.

Danske Bank ja Taani prokuratuur keeldusid kaebust kommenteerimast.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles