Sillamäe tüdrukud: eesti keeles on laulda raske

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sillamäe laulupeolised (vasakult) Julia Jermakova, Niina Solopajeva ja Lilia Prozova.
Sillamäe laulupeolised (vasakult) Julia Jermakova, Niina Solopajeva ja Lilia Prozova. Foto: Hanneli Rudi

Esimest korda laulupeole tulnud Sillamäe mudilaskoori tüdrukute Julia Jermakova, Niina Solopajeva ja Lilia Prozorova sõnul on nende jaoks eesti keeles laulda raske, aga kõik lood on neil selged.


«Me teame väga vähe eesti keelt ja sellepärast oli meil laule õppida raske,» rääkis Sillamäe Kannuka kooli mudilaskoori laulja, 10-aastane Niina Solopajeva.

Sellegipoolest on kõik laulud tüdrukute kinnitusel hästi selged. Tüdrukute ühine lemmiklaul tänavuse peo kavast on Tauno Aintsi «Kordamiseks». «See on selline rahulik ja hingeline laul,» selgitas Niina.

Pikka marssimist Vabaduse väljakult lauluväljakule tüdrukud ei pelga. «Meie oleme selleks valmis,» kinnitas 10-aastane Lilia. Ka ei pelga nad, et hoolimata ühest proovipäevast võiks esinemise ajal midagi valesti minna.

Kuigi Sillamäe lapsed tulid pealinna alles eile ja tegid terve päeva proovi, jõudsid nad õhtul käia veel ka loomaaias ja 5D kinos. Küsimusele, mis neile kõige enam siiani meeldinud on, vastasid tüdrukud ühest suust: magamine. «Lihtsalt põnev on võõras koolis ööbida,» selgitas 10-aastane Julia.

Esimest korda laulupeole tulnud tüdrukud on kindlad, et tahavad ka järgmistel pidudel kaasa lüüa.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles