Kõik raskused ületanud Venemaa tuli Euroopa meistriks

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa naiskonna mängijad võidukarikaga.
Venemaa naiskonna mängijad võidukarikaga. Foto: SCANPIX

Ootamatud kaotused, suur hulk kriitikat, palju vaidlusi tekitanud küünarnukihoop – kõik see on Venemaa korvpallinaiskonna jaoks nagu ilusa lõpuga unenäo kummaline algus. Naiste korvpalli EMil turniiri käigus üha paremasse hoogu sattunud Venemaa alistas finaalis Türgi 59:42.

Venemaa sai finaalis kohe kindla eduseisu ja hoidis seda kohtumise lõpuni. Nende ülekaal oli ilmne igas mänguelemendis, kuid kõige võimsamalt lõi see välja lauavõitluses, kus Venemaa jäi peale 52:19!

Finaali säravaimaks palluriks oli Venemaa tsenter Maria Stepanova, kes kogus 18 punkti ja 12 lauapalli. Kogu turniiri hiilgavalt tegutsenud ja MVP auhinna pälvinud mängujuht Jelena Danilotškina lisas 12 punkti. Eesti juurtega Ilona Korstin viskas küll kõigest 3 punkti, ent aitas naiskonda 7 lauapalli ja 3 vaheltlõikega.

Koguni neljale naisele oli see juba kolmandaks EM-kullaks. 2003. ja 2007. aastal said tänavusest naiskonnast kullad kaela Stepanova, Korstin, Olga Artjošina ja Irina Ossipova. 2005. ja 2009. aastal leppisid venelannad hõbedaga.

Venemaa sai sellega otsepääsme Londoni olümpiale. Hõbedanaiskond Türgi, pronksi saanud Prantsusmaa, Tšehhi ja Horvaatia osalevad lisavalikturniiril.

Turniiri hästi alustanud Läti ja Leedu selgitasid lõpuks 7.-8. koha omaniku. Paremaks osutus Leedu.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles