Tallinna vanalinnas põles Lennart Meri kuju

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna öösel põles Nunne tänaval vanalinna päevade puhuks valmistatud Lennart Meri vahuskulptuur.
Täna öösel põles Nunne tänaval vanalinna päevade puhuks valmistatud Lennart Meri vahuskulptuur. Foto: Toomas Huik

Ööl vastu tänast käisid päästjad Nunne tänaval kustutamas põlevat skulptuuri.


Tules oli president Lennart Meri kujutav vahuskulptuur. Põleng ohustas lähedal kasvavaid puid ning päästjad kustutasid selle 300 liitri veega, teatas Põhja-Eesti päästekeskuse pressiesindaja.

Tegemist oli ühega kaheksast vahuskulptuurist, mis valmistati vanalinna päevade raames toimunud rahvusvahelise etenduskunstide festivali Tallinn Treff avamise puhuks.

Vanalinna päevadeks valmistati ehitusvahtude tootja Krimelte materjalidest kaheksa Eesti kultuuritegelase vahuskulptuurid. Georg Lurichi ja Jüri Kuuskemaa kujusid eksponeeriti Raekoja platsil.

Nunne tänaval, Jaan Koorti Metskitse lähedal seisid Ita Everi, Georg Otsa, Kaie Kõrbi, Juhan Viidingu, Tõnu Kaljuste ja Lennart Meri vahuskulptuurid.

Tänaseks on kõik vahuskulptuurid peale Meri oma kas nukuteatri kaitsvate seinte vahel või juba järgmisse näitusepaika, Tartusse toimetatud. Kesklinna valitsuse pressiesindaja Ivo Parbuse teada oleks ka Meri kuju pidanud juba Tartusse viidud olema, kuid miskipärast selle ärasaatmine viibis ning kuju pandi viimasel minutil põlema.

«Meri kuju juures oli materjalina kasutatud ka puuoksi, selle tõttu oligi võimalik seda põlema panna. Ehitusvaht iseenesest ei põle, aga need oksad olid tuld võtnud. Aga arvestades tallinlaste suvist aktiivsust püsisid need kujud niigi üllatavalt kaua tervetena,» ütles Parbus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles