Kesklinna vanem: naistel löövad emotsioonid üle pea

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Kesklinna vanem Marek Jürgenson.
Tallinna Kesklinna vanem Marek Jürgenson. Foto: Peeter Langovits

Tallinna kesklinna vanem Marek Jürgenson märkis intervjuus Postimee.ee`le, et kesklinna sotsiaalkeskuse tüli ägedaks puhkemise üks põhjus peitus naistekollektiivis.

Tallinna kesklinna vanem Marek Jürgenson, miks teie hinnangul kesklinna sotsiaalkeskuses puhkes tüli sotsiaaltöötajate ja kesklinna vanema asetäitja Reena Tolmiku vahel?

Mulle tundub, et kõik konfliktid saavad alguse poolte erinevatest arusaamadest oma ülesannete täitmisel. Emotsioonid löövad sagedamini üle pea, kui on tegu naiste kollektiiviga. Mõlemad sümptomid selles kahetsusväärses loos ka avaldusid. Eriti kahetsusväärne on, et oma töökollektiivis kerkinud arusaamatust tuleb selgitada ajakirjanduse vahendusel. Jaanika Luusi ja Tallinna kesklinna valitsuse juhtkonna vahel lepiti juba paar kuud tagasi kokku, et edasine koostöö oleks mõistlik lõpetada. Liialt erinevad olid poolte arusaamad sotsiaalkeskuse juhi töökohustustest. Kusjuures kahepoolne suuline kokkulepe Luusi ametist lahkumise osas saavutati palju varem kui sotsiaalkeskuses organiseeriti hooldustöötajate koosolek ning alustati allkirjade kogumist abilinnapea poole pöördumiseks.

Kas ja kuidas on lahenenud konflikt Reena Tolmiku ja sotsiaalkeskuse töötajate vahel?

Tänaseks on pöördumisele alla kirjutanutega kokku lepitud meie edasise koostöö jätkamises. Tallinna kesklinna valitsus hindab sotsiaaltöö tegijaid kõrgelt ega soovi kellegi ametist lahkumist.

Kas Jaanika Luus jääb edasi keskuse juhiks?

Tulenevalt ülaltoodud põhjustest ei pea Kesklinna valitsus võimalikuks töösuhte jätkamist Jaanika Luusiga.

Kas keegi sotsiaalkeskuse töötajatest peab konflikti tõttu ametist lahkuma?

Kordan - keegi hooldustöötajatest ei pea ametist lahkuma.

Kas olete seda meelt, et Reena Tolmik käitus sotsiaaltöötajate suhtes ülekohtuselt? Kui käitus, siis kas te teda karistate ka kuidagi?

Ma ei leia, et Reena Tolmik oleks hooldustöötajatega ülekohtuselt käitunud. Küll aga leian, et mis tahes võimalike konflikte tuleb püüda mõlemapoolselt lahendada nende tekkimise algfaasis.
Paraku on iga konflikt ja selle lahendamine õppetund kõigile osapooltele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles