Oslos tõusis temperatuur öösel troopilisse kõrgusse (1)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suveöö Oslos.
Suveöö Oslos. Foto: Caro / Rodriguez / Caro / Rodriguez

Sel nädalal oli ühel ööl Norra pealinnas Oslos öine temperatuur nii kõrge, et Norra meteoroloogiainstituudi hinnangul võib selle kohta öelda troopiline.

Teisipäeva öösel oli Olso madalaim temperatuur 20,1 kraadi, esimest korda pärast 2003. aastat püsis temperatuur kogu öö nii kõrgel, kirjutab Local. «Sellist temperatuuri võib nimetada troopiliseks,» ütles Norra ilmateenistuse meteoroloog Marit Berger agentuurile NTB.

Nii kõrgeid öised temperatuure on Oslos registreeritud kuuel korral, viimati 15 aastat tagasi. Esimene troopiline öö registreeriti 1941. aastal, kui madalaim temperatuur oli 21,6 kraadi. See on siiani öise temperatuuri rekord.

Bergeri sõnul on tavatu, et troopiline öö on nii suve alguses. Tavaliselt on kuumad ööd hilissuvel, kui üles soojenenud merevesi aitab õhul soojana püsida. Kuigi ka mujal Norras oli temperatuur tavatult kõrge, siis pealinn oli ainus, kus terve öö püsis troopiline soojus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles