Lastekirjanduse keskust hakkab juhtima Triin Soone

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Triin Soone.
Triin Soone. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Kultuuriminister Rein Lang kiitis heaks konkursikomisjoni ettepaneku nimetada Eesti Lastekirjanduse Keskuse direktoriks Triin Soone.

Triin Soone on lõpetanud Tallinna Pedagoogilise instituudi ning jätkab praegu õpinguid Tallinna Ülikoolis organisatsioonikäitumise ja loovmeeskondade juhtimise magistriõppes.

Soone töötab praegu rahvusraamatukogus turundusjuhina, kus tema ülesandeks on ka konverentsikeskuse, näitusetegevuse, kirjastamise ning raamatukogu äriteenuste juhtimine. Enne seda on ta töötanud samas asutuses mitmel ametikohtal.

Ta on Eesti Kultuurkapitali kirjanduse sihtkapitali nõukogu, Eesti Kirjastuste Liidu juhatuse, Eesti Rahvusraamatukoguhoidjate Ühingu ning ka Eesti Rahvatantsu ja Rahvamuusika Seltsi liige.

Eesti Lastekirjanduse Keskuse direktor vastutab keskuse igapäevase töö ja strateegilise juhtimise eest. Tema ülesandeks on ka keskuse sisuline ning majandustegevuse lühi- ja pikaajaline planeerimine ning kavandatu elluviimine.

Eesti Lastekirjanduse Keskus on kultuuriministeeriumi hallatav riigiasutus, mis on keskne erialane teadus- ja infoasutus lastekirjanduse ja selle lugemise alal.

Seni Eesti Lastekirjanduse Keskust juhtinud Anne Rande esitas avalduse töölt omal soovil lahkumiseks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles