Justiitsminister: liikluskindlustuse eelnõu oli kindlustusvõtjale kahjulik

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristen Michal
Kristen Michal Foto: Peeter Langovits

Justiitsministeerium jättis liikluskindlustuse seaduse eelnõu kooskõlastamata, sest see halvendaks põhjendamatult kindlusvõtja olukorda, lausus justiitsminister Kristen Michal.

Michal märkis, et kuigi erinevaid märkusi oli ministeeriumil palju, siis üheks peamiseks põhjuseks oli eelnõus välja pakutud fondi ja kindlustusandja kolmekordse kindlustusmakse nõudeõigus. See tähendab, et fondil on õigus nõuda inimeselt, kes ei ole oma kindlustuskohustust täitnud ega meeldetuletusele reageerinud, kolmekordset kindlustusmakset.

«Problemaatiline on see, et kindlustuskohustuse täitmata jätmise eest on juba ette nähtud väärteokaristus ja veel täiendav tagasiulatuv kindlustusmakse nõudmine oleks sellisel juhul põhjendamatu ja ka juriidiliselt sobimatu,» lausus Michal.

Teise olulise põhjusena võib ministri sõnutsi välja tuua ettepaneku lühendada kindlustusvaba perioodi juhul, kui inimene sõidukit liikluses ei kasuta. «Eelnõuga soovitakse perioodi lühendada praeguselt kahelt aastalt ühele aastale ilma, et seda oleks meie hinnangul adekvaatselt põhjendatud,» tõdes ta.

Justiitsministeeriumil oli kooskõlastamisele saadetud eelnõule nii sisulisi kui normitehnilisi märkusi 16 leheküljel.

«Sellega on vaja kindlasti edasi tööd teha. Oluline on, et need lahendused oleks sellised, mis ei ole tavainimesele tarbetult koormavad,» lausus Michal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles