Suurbritannia politsei vahistas peaministri endise nõuniku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaministri endine kommunikatsioonijuht ning News of the Worldi endine toimetaja Andy Coulson.
Peaministri endine kommunikatsioonijuht ning News of the Worldi endine toimetaja Andy Coulson. Foto: SCANPIX

Suurbritannia politsei arreteeris täna peaminister David Cameroni endise meedianõuniku, kes võis olla seotud nuhkimisskandaaliga News of the World päevalehes.

Andy Coulsoni vahistamine toimus vahetult pärast Cameroni pressikonverentsi, milles peaminister kinnitas, et meedianõunikku palgates polnud põhjust kahtlustada, et mees on kuriteos osaline. Samuti lisas Cameron, et Coulson tegi suurepärast tööd ning temast kujunes ka Cameroni sõber.

Endine News of the World tabloidi toimetaja lahkus Cameroni kommunikatsioonijuhi kohalt jaanuaris, kuna surve seoses telefonide häkkimisskandaaliga oli muutunud liiga suureks.

Lisaks telefonide pealtkuulamisele kahtlustatakse meest ka korruptsioonis. Väidetavalt olid häkkimisskandaaliga seotud ka pistise maksmised politseiametnikele.

Coulson on korduvalt eitanud nuhkimisskandaalis osalemist.

Coulson lahkus tabloidi toimetaja ametikohalt 2007. aasta skandaali järel, kui kuningliku perekonna toimetaja sarnase süüdistusega vangi läks.

«Ta astus tagasi News of the Worldi ametikohalt asjade tõttu, mis tema töö ajal toimusid. Otsustasin anda talle teise võimaluse,» selgitas Cameron.

News of the World annab oma viimase numbri välja pühapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles