Ministeerium: loomulikult oleks rohkem meeslasteaednikke vaja

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Riik sooviks loomulikult lasteaedadesse rohkem meesõpetajaid, kuigi eraldi programmi meesõpetajate hulga suurendamiseks ei ole, ütles haridus- ja teadusministeeriumi pressiesindaja Asso Ladva Postimees.ee’le.

«Need lasteaiad, kus töötab meesõpetaja, on sellega väga rahul ja neid püütakse kindlasti ametis hoida,» märkis Ladva.

Kui Põhjamaa riikides on algatatud ka eraldi kampaaniaid meeste kutsumiseks lasteaeda tööle, siis Eestis midagi sellist kavas ei ole.

«Eraldi programme meesõpetajate hulga suurendamiseks algatatud ei ole, kuid riik ärgitab noori mehi asuma õppima õpetajateks – ükskõik, kas siis üldhariduskoolide või koolieelsete lasteasutuste pedagoogiks,» osutas Ladva.

Haridus- ja teadusministeeriumi andmetel oli Eestis 2010/2011 õppeaastal 27 meeslasteaiaõpetajat. Meessoost rühmaõpetajate arv nii suur siiski pole, kuivõrd osa 27 mehest töötab lasteaias liikumisõpetajana. Võrdluseks – naispedagooge töötab lasteaedades kolmsada korda rohkem ehk 8356.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles