WRC-sarja hääl: MM-rallidel on Rally Estoniast õppida

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Becs Williams on aastatepikkuse tööga vabalt rääkima saanud kõik MM-sarja tippsõitjad. Ka Ott Tänaku, keda ta intervjueeris eile õhtul Rally Estonia pressikonverentsil.
Becs Williams on aastatepikkuse tööga vabalt rääkima saanud kõik MM-sarja tippsõitjad. Ka Ott Tänaku, keda ta intervjueeris eile õhtul Rally Estonia pressikonverentsil. Foto: Karli Saul/SCANPIX

Kui Becs Williams 17 aastat tagasi WRC sarja ralliraadiot tegema hakkas, olid tal nädalavahetuse tarbeks kasutada raadiomakk, kõrvaklapid ja Kylie Minogue’ CDd. Aprillis oli ralliraadio viimast korda eetris, ent Williams ei kavatse kuskile kaduda – ta on jätkuvalt tegev WRC All Live eetris. Aastaid tema hääle kaudu oma meeste tegemistele kaasa elanud Eesti rallisõprade meeleheaks ilmutab karismaatiline naine end ka Rally Estonial, viies läbi lõbusaid pressikonverentse.

Becs, kui imelik on olla Rally Estonial ilma seda kommenteerimata?

Väga imelik, aga samas ka lõõgastav. Tõsi, testikatsel tegin juba intervjuusid. Ei saa ma üldse tööta olla!

Kas sinu suhet rallisõitjatega saab nimetada sõpruseks?

Mõne sportlasega küll. Nad on sõbrad kogu eluks. Olen käinud nende pulmades, puhkusereisidel, saadame jõulukaarte. Vahel mõtlen, et see polegi ju töö, kui ma veedan aega vaid oma sõpradega. Olen selle eest väga tänulik!

Oled aastaid tundnud ka Ott Tänakut. Kui sa võrdled teda oma karjääri alguses ja nüüd, siis kui palju ta on muutunud?

Tohutult! MM-sarjaga liitunud Ott ei rääkinud sõnagi. Kui nägin tema nime pressikonverentsinimekirjas mõtlesin, et oeh… Mida me siis täna küsime? Aga iga selline inimene on minu jaoks väljakutse. Ka Rally Estonial on selline kidakeelne sõitja – Jari Huttunen. Ott rääkis temastki vähem, ta andis vaid jah-ei vastuseid! Aga ma hakkasin teda järjepanu küsimustega pommitama ning lõpuks ta murdus. Ta on võrratult soe ja lahke inimene. Ma armastan temaga vestlemist, tema huumorisoont. See ei pruugi paljudest intervjuudest välja paista, aga temaga pikemalt rääkides saad aru, milline vahva inimene ta on! Ja ma ei liialda, kui ma ütlen, et ta on rallipargi üks toredamaid kutte. Samas mõistan ka neid, kes tema pilku – ja oh, kui intensiivne see on! – kardavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles