Tartu Ülikooli bakalaureuseõppesse soovib poole enam noori

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli peahoone
Tartu Ülikooli peahoone Foto: Margus Ansu / Postimees

Tartu Ülikooli esitati kokku 13691 sisseastumisavaldust, neist 11178 bakalaureuseõppesse, mis on pea poole rohkem kui mullu, teatas ülikool pärast täna öösel lõppenud avalduste vastuvõttu.

Magistriõppesse laekus 2048 ja doktoriõppesse 465 avaldust.

Kõige suurem konkurss oli hispaania keele erialale, kus ühele õppekohale kandideeris 23,4 inimest. Järgnesid psühholoogia (16,9), füsioteraapia (13,5), õigusteadus (12,4), taani keel (11,7) ja inglise keel (10,7).

TÜ vastuvõtu peaspetsialisti Kaja Karo sõnul ei näita see aga, et just need erialad on kõige populaarsemad.

«Konkurss sõltub ennekõike õppekohtade arvust ja suuresti ka vastuvõtutingimustest – nii on näiteks hispaania keeles kõigest viis riigieelarvelist õppekohta ja seega ka kõrgeim konkurss, keskkonnakorralduse ja planeerimise rakenduskõrgharidusõppes, kus vastuvõtt on gümnaasiumi lõputunnistuse keskmise hinde alusel, on konkurss 10,5 inimest kohale,» ütles Karo.

Keskmiselt 4,9 inimest tahab saada õpetajaks sotsiaal- ja haridusteaduskonnas ja 3,5 Narva kolledžis. «Viimastel päevadel kerkisid konkursid loodusteaduslikes ainetes. Loodus- ja tehnoloogiateaduskonna keskmine konkurss on 3,8 inimest kohale,» lisas Karo.

Sisseastumiseksamid ja välisüliõpilaskandidaatide õppetulemuste ümberhindamised toimuvad 12.−20. juulini ja sel ajal pingeread veel liiguvad.

Vastuvõetute nimekirjad selguvad 22. juulil, kuid ka need pole lõplikud, sest kandideerida sai kahele õppekavale.

Õppimatuleku kinnitamise tähtaeg on 29. juuli, mil kahele õppekavale sissesaanud peavad tegema oma lõpliku valiku. Õppeteenuse osutamise lepingute sõlmimine riigieelarvevälistele kohtadele vastuvõetutega kestab 25. juulist kuni 5. augustini.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles