Reformierakondlane lubab järgmisel aastal pensionitõusu

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Remo Holsmer.
Remo Holsmer. Foto: Peeter Langovits.

Riigikogu sotsiaalkomisjoni liikme Remo Holsmeri sõnul näitab selle aasta esimese kvartali kaheksaprotsendiline majanduskasv ning eelmisel nädalal konjunktuuriinstituudi poolt avaldatud suveprognoos, et järgmisest aastast hakkavad pensionid taas tõusma.

«Eesti majandus kasvab. Tööviljakuse aastakasv oli selle aasta esimeses kvartalis 22 protsenti. See on põhjus, miks ka keskmine palk kasvas 4,5 protsenti võrreldes aastatagusega. Palgatõusu taga on eelkõige ettevõtete kasvanud efektiivsus ja töötajate suurem tootlikkus,» selgitas Holsmer.

Holsmer märkis, et majanduskasvust saavad kasu kõik. «Tänu tööpuuduse vähenemisele ja paranenud sotsiaalmaksu laekumisele suurenevad järgmisel aastal ka pensionid,» lisas Holsmer.

«Pensionitõusu eelduseks on konservatiivse majandus- ja rahanduspoliitika jätkamine, mis kindlustab stabiilse majanduskasvu ning uued töökohad – sellest põhimõttest lähtudes teeb valitsuskoalitsioon tööd ka edaspidi,» lausus Holsmer.

Eesti Konjunktuuriinstituut kergitas eelmisel nädalal avaldatud suveprognoosis Eesti tänavuse majanduskasvu prognoosi 4,5 protsendilt 5,5 protsendile.

Keskmine vanaduspension on viimase viie aastaga kasvanud 50 protsenti ja see kasvab kiiremini kui keskmine palk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles