Sinivetikas hakkas tänavu vohama tavatult vara

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hoiatus supelrannas.
Hoiatus supelrannas. Foto: Kalev Lilleorg / Õhtuleht

Kui tavaliselt hakkab sinivetikas vohama juuli lõpus või augusti alguses, siis sellel aastal laekusid esimesed teated juba kuu esimestel päevadel.


«Täna hommikul saime just infot, et ka Peipsi järve põhjarannikul on sinivetikaõitseng ning Paide tehisjärvest leiti samuti mõõdukalt sinivetikaid. Türi tehisjärves on kahtlus, kuid kinnitust sellele veel ei ole,» rääkis terviseameti peaspetsialist Aune Annus ERRi uudisteportaalile.

Tema sõnul leiti sellel aastal esmakordselt sinivetikaid Paide tehisjärvest, seevastu Harku järv, kus igal aastal on sinivetikaid olnud, on praegu puhas.

Annuse kinnitusel ei ole sinivetikad eluohtlikud, kuid võivad tundlikuma nahaga inimestele tekitada nahaärritust ja nohu ning lastel ja allergikutel põhjustada ka silmade punetust.

«Mürgitust lihtsalt kokkupuutest ei saa, selleks peab ikka päris palju sinivetikarikast vett alla neelama,» rääkis Annus.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles