Mais turistide arv majutusettevõtetes suurenes

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Elukiri

Majutusettevõtetes peatus 2011. aasta mais 237 000 välis- ja siseturisti, mis oli 11% enam kui eelmise aasta samal kuul,teatab Statistikaamet. Turistide arv majutusettevõtetes ületas 5% ka kümnendi parima, 2008. aasta mai tulemusi.

Mais kasutas majutusettevõtete teenuseid 170 000 välisturisti, mis oli 12 protsenti enam kui eelmise aasta samal kuul.

Viimastel kuudel lisandunud transpordiühendused mitmete Euroopa riikidega on avaldanud positiivset mõju ka majutusettevõtete tegevusele.

Rohkem turiste kui aasta eest mais saabus paljudest Euroopa Liidu liikmesriikidest, samuti Venemaalt, Ameerika Ühendriikidest, Hiinast jm.

Enim peatus majutusettevõtetes Soome turiste (83 000), kuid nende arv vähenes mulluse maiga võrreldes 3 protsenti.

28 protsenti majutusettevõtete klientidest olid siseturistid ning nende arv suurenes eelmise aasta maiga võrreldes 6 protsenti. Ligi pool siseturistidest olid puhkuse- ja 36 protsenti tööreisil.

Tallinnas peatus üle viiendiku majutatud siseturistidest, mis oli 1500 turisti rohkem kui eelmise aasta mais.

Tartu, Pärnu ja Ida-Viru maakonna majutusettevõtete teenuseid kasutas vastavalt 14, 11 ja 10 protsenti  siseturistidest.

Mais pakkus külastajatele teenust 939 majutusettevõtet, mis oli 129 majutusettevõtet enam kui aprillis. Külastajate käsutuses oli 18 600 tuba ja 41 900 voodikohta.

Täidetud oli 46 protsenti tubadest ja 35 protsenti voodikohtadest ehk iga voodikoht oli kuu jooksul kasutuses keskmiselt 11 ööd.

Keskmisest suurem voodikohtade täitumus oli Tallinna, Tartu ja Pärnu majutusettevõtetes.

Ööpäev majutusettevõttes maksis keskmiselt 30 eurot ning oli 2010. aasta maiga võrreldes 8 protsenti kallim, kuid 5 eurot odavam kui 2008. aasta mais.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles