Kolme aastaga hukkus vägivallas ligi 900 iraagi last

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Aastatel 2008-2010 nõudis vägivald Iraagis ligi 900 lapse elu ja vigastas veel 3200, teatas täna iraagi lapse päeva tähistanud ÜRO Lastefond (UNICEF).


2008. aastal sai surma 376 ja viga 1594 iraagi last, mida on rohkem kui aasta varem, kui vastavad näitajad olid 362 ja 1044. Uudistevõrgu AFP kohaselt suri möödunud aasta esimese üheksa kuu jooksul nõudis vägivald 134 lapse elu ja vigastas 590.

UNICEFi teatel moodustavad lapsed 8,1 protsenti kõigist selle perioodi rünnakuohvritest. ÜRO Fondile valmistab muret vägivald, millega rikutakse jätkuvalt Iraagi laste õigusi.

UNICEFi raport märkis ka, et rünnakud koolide ja õpetajate vastu on märkimisväärselt vähendanud iraagi laste võimalust saada haridust. Tänavu mais registreeriti selles riigis 11 intsidenti, mis puudutasid koole, õpetajaid ja haridusametnikke.

Iraagi laste päev sai oma nime 2005. aasta 13. juuli mälestuseks. Tol saatuslikul päeval nõudis üksainus mässuliste pommiplahvatus korraga 32 Ameerika sõduritelt maiustusi ja mänguasju saama tormanud väikese iraaklase elu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles