Võru laseb eelarvest õhu välja

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik.

Kinnisvara müügiga raskustesse sattunud Võru linnavolikogu vähendab eelarvetasakaalu nimel linnavalitsuse allasutuste eelarvet kolm protsenti, kusjuures väidetavalt ei too see kaasa suurt tagasilööki koolide ja lasteaedade tegevuses.


«Allasutuste seisukoht on, et tõsiseid probleeme sellega ei teki,» ütles linnavalitsuse rahandusosakonna juhataja Kerstin Tammjärv 5,9 miljoni krooni võrra senisest väiksema lisaeelarve esimesel lugemisel linnavolikogus, kirjutab Võrumaa Teataja.

Kärbete mõju pehmendab tema sõnul asjaolu, et aasta alguses suurendati asutuste kulutusi kümnendiku võrra.

Lisaks allasutustele kärbitakse linnavalitsuse ja volikogu eelarvet: Tammjärve sõnul jäetakse võimaluse korral inimestele lisatasud maksmata ning vähendatud on preemiafondi.

See, et eelarve kärpimine probleeme kaasa ei pidavat tooma, näitab aga opositsioonilisse Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluva volikogu liikme Andres Kõivu hinnangul, et aasta tagasi vastu võetud linnaeelarve oli õhku täis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles