Kommunaalamet lubab pealinna kolmapäevaks lund ja lörtsi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna Kommunaalamet teatab lähipäevade ilmaprognoosidele toetudes, et alates kolmapäeva pärastlõunast on oodata lund ja lörtsi ka Tallinna tänavatele.

«Tallinna Kommunaalameti hooldusosakond ja tänavapuhastusfirmad jälgivad operatiivselt ilmateateid ning tagatud on ööpäevaringne valmisolek lume-ja libedusetõrje teostamiseks,» kinnitas abilinnapea Deniss Boroditš.

Vastavalt vajadusele saadavad kommunaalameti lepingupartnerid Tallinna tänavatele 30 sahk-puisturit ja 45 sahktraktorit ning muud spetsiifilist tänavakoristustehnikat.

Tallinna Kommunaalameti juhataja asetäitja Tarmo Sulg ütles, et talveperioodil pööratakse erilist tähelepanu libeduse ennetamisele ja teetõusude puhastamisele.

«Ohtlikematele tõusudele ja ristmikele on paigaldatud 27 puistematerjali konteinerit, kust vajadusel on võimalik igaühel võtta teekatte haardeteguri suurendamiseks peenkruusa,» selgitas Sulg.

Kommunaalameti soovitused talviseks perioodiks:

Autoomanikel on viimane aeg sõidukitele talverehvid alla panna ning kontrollida sõiduki üldist tehnilist korrasolekut. Talvisel ajal tuleks arvestada veidi pikema teeloleku ajaga ja võimalusel tipptunde vältida.

Jalgsi liiklejad peaksid arvestama võimaliku libedusega, kasutama jalanõusid, mille tallad ei ole libedad ning lähtuma põhimõttest, et kiirustada tuleb aeglaselt.

Jalgratturid, kes plaanivad sõita talvistes oludes, peaksid kasutama kindlasti kiivrit ning jalgratastelgi kasutama talverehve.

Kinnistuomanike kohustuseks on tagada kõnniteede koristamine ja libedusetõrje kinnistuga külgnevatel kõnniteedel. Vastavalt Tallinna linna heakorra eeskirjale tuleb igapäevased heakorratööd kõnniteedel lõpetada hommikul kella 7.00-ks. Vajadusel tuleb heakorra tagamiseks puhastada kõnniteid ka päeva jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles