Opositsioonipoliitiku Ligi sõnul on istuva peaministriga raske väidelda (8)

Ainar Ruussaar
, erikorrespondent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
JÜRI RATAS.
JÜRI RATAS. Foto: STANISLAV MOSHKOV /

Opositsioonilise Reformierakonna parlamendipoliitiku Jürgen Ligi väitel on ametisoleva Keskerakonna liidri ja valitsusjuhi Jüri Ratasega keeruline väidelda, kuna ta hiilib otsestest vastustest kõrvale.

«Peaminister Jüri Ratasega on keeruline väidelda, see on nagu vasikaga võidujooksmine,» ütles riigikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees Jürgen Ligi  veebisaatele «Otse Postimehest» antud intervjuus. «Jüri Ratas on raudselt see mees, kes oma vastuse riigikogu saalis, mis on siis piiramatu või minutitega piiratud, kasutab igal juhul ära küsimuse kommenteerimiseks või küsija kommenteerimiseks ehk sisuliselt mööda rääkimiseks,» lisas ta.

Ligi väitel ei ole Jüri Ratas oma elus pidanud väitlema mitte kellegagi ja mitte kuidagi. «Ma olen proovinud seda temaga teha riigikogu koridorides ja riigikogus ning see muster on ikka üsna masendav. Üks asi on vastata ja jagada seda informatsiooni, mis peaks olema valitseja ametikohustus,» rääkis Ligi. «Jüri Ratas on saanud oma hääled ümara ilutsemisega, kodude uste taga kolistamisega, kätesurumisega ja naeratamisega, mis ju meeldib nendele inimestele, kelle latt ei ole väga kõrgel,» ütles opositsioonipoliitik.

Ligi märkis, et endise ministrina pidas tema parlamendi infotunde ja seal esitatud arupärimisi oma võimaluseks. «Ma olen kahe jalaga maa peal ja mulle meeldib väidelda, vastata küsimustele, ning kui vaja olla küsija suhtes kriitiline, kui vaja, siis tunnustada küsijat,» sõnas ta. «Minu asi ei ole opositsioonis olles kritiseerida valitsust, minu asi on kritiseerida nii valitsust kui ka opositsiooni, igaüht, kes ajab lolli ja tühja juttu. Mul on väga suured erimeelsused ka opositsiooni sees. Alati on mul olnud oma sõnumid ka erakonna sees, millest mõni vahel isegi ajakirjandusse jõuab, kuigi see ei ole olnud minu positsioon,» ütles Ligi.

Neljapäevane saade „Otse Postimehest“, milles andis intervjuu Jürgen Ligi, on järelvaadatav postimees.ee veebilehele.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles