Trumpi-vastased protestid jätkuvad Šotimaal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannias toimuvad meeleavaldused Ameerika Ühendriikide presidendi Donald Trumpi vastu.
Suurbritannias toimuvad meeleavaldused Ameerika Ühendriikide presidendi Donald Trumpi vastu. Foto: ANDREW YATES / REUTERS / Scanpix

Lisaks eile kogu päeva Londonis väldanud protestidele USA presidendi Donald Trumpi vastu jätkusid meeleavaldused eile õhtul ja täna ka Šotimaal, vahendab Guardian.

Eile õhtul eiras organisatsiooni Greenpeace langevarjur lennukeeldu Trumpi Turnberry golfikuurordi kohal ja lendas presidendist mööda, kui viimane hotelli sisenes.

Greenpeace'i langevarjur Turnberrys.
Greenpeace'i langevarjur Turnberrys. Foto: John Linton / PA Wire/PA Images / Scanpix

Šotimaa pealinnas Edinburghis avaldavad täna tuhanded meelt riigis viibiva USA presidendi Donald Trumpi vastu.

Politsei andmeil on Šoti parlamendi ette protestimarsi alguseks kogunenud kuni 3000 inimest. Marsi alates kõnnivad protestijad muu hulgas mööda ka USA konsulaadist, mis on rangelt turvatud.

Edinburghis on meeleavaldustele kogunenud tuhandeid inimesi.
Edinburghis on meeleavaldustele kogunenud tuhandeid inimesi. Foto: NEIL HANNA / AFP / Scanpix

Trump alustas töövisiiti Suurbritannias neljapäeval. Londonis toimus visiidiga seoses meeleavaldused, millest presidenti eemal hoida üritati. 

Nädalavahetuse veedab president Lääne-Šotimaal Turnberrys oma golfiklubis.

«Theresa May ei oleks pidanud Trumpi visiidiga Suurbritanniasse esile tõstma. Suurem osa britte on vapustatud tema sõnadest ja tegudest. Ta lihtsalt on kõige halvem president,» lausus Greenpeace'i kõneisik.

Fašismivastaste gruppide ja poliitaktivistidega liitusid paljud, kes enda sõnul polnud varem tänavameeleavaldusel osalenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles