NATO andis Venemaale vastu näppe

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO lipp
NATO lipp Foto: Toomas Huik.

NATO Parlamentaarne Assamblee avaldas Valencias toetust Gruusiale konfliktis Venemaaga, kutsus üles andma talle liikmesuse tegevuskava ja võtma ta NATOsse nii ruttu kui võimalik.


Assamblee kritiseeris Venemaad jõu kasutamise, vaherahu kokkuleppe mittetäitmise, etnilise puhastuse eest Lõuna-Osseetias ja Abhaasias ning nende Gruusia piirkondade tunnustamise pärast iseseisvate riikidena.

Reaktsioonina Venemaa käitumisele jättis assamblee ära NATO-Vene nõupidamise ning otsustas piirata Venemaa tavapärast osalust enda kohtumistel, samuti lõpetada tema osalemine assamblee visiitidel ja seminaridel.

«Assamblee otsused on väärtuspõhise välispoliitika tähelepanuväärne võit, sest paljudes riikides on saanud agressorile suhtumise näitamise asemel kombeks rääkida ainult dialoogist ja ärihuvidest,» ütles NATO PA Eesti delegatsiooni juht Jürgen Ligi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles