Riigiprokurör viis Murru vangla süüasja riigikohtusse

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Riigiprokurör Steven-Hristo Evestus vaidlustas nn Murru vangla kriminaalasjas Tallinna ringkonnakohtus langetatud otsuse riigikohtus.

Riigiprokurör Steven-Hristo Evestus taotleb Murru vangla endise asejuhi Gunnar Bergvaldi (36) süüdimõistmist lisaks kuriteo varjamisele veel järelevalve nõuete rikkumises. Riigiprokurör taotleb ka Murru vangla endise julgeolekujuhi Raivo Põdra (36) süüdimõistmist lisaks kuriteo varjamisele ja järelevalvenõuete rikkumisele veel narkokuriteos, kirjutas ERR Uudised.

Tallinna ringkonnakohtu otsuse vaidlustasid riigikohtus ka advokaadid, kes taotlevad oma kaitsealuste süüdimõistmise tühistamist.

Mais tühistas ringkonnakohus varasema Harju maakohtu otsuse Bergvaldi õigeksmõistmises ning mõistis ta uue otsusega kuriteo varjamises süüdi. Ringkonnakohus määras Bergvaldile rahalise karistuse 5654,40 eurot ning mõistis talt riigituludesse sundraha 417,02 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles