Peep Pahv: avatud treenerite triumf

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peep Pahv
Peep Pahv Foto: Pm

Eestlased on teadupärast isepäised ja peamiselt omaenese tarkuse põhjal tegutsevad inimesed. Tihti ei häiri meid teadmiste ja oskuste puudumine – mingu või halvasti, aga hoidku jumal mõne targema inimese käest nõu küsida. Pole vaja kahelda, et selle mõttelaadi nahka on läinud nii mõnegi sportlase võimalik suurtulemus või isegi kogu karjäär.


Eile kergejõustiku noorsoo EMil kuldmedali võitnud seitsmevõistleja Grit Šadeiko treenerid on valinud teise tee. Pärast eilset triumfi ütles Anne Mägi, et ei pea õpilase kuldmedalit ainult enda võiduks, vaid tänas ka teisi abiks olnud juhendajaid.

Treeneritest abielupaari Anne ja Taivo Mägi tugevuseks on avatus – nad ei pea sportlasi enda omandiks, vaid julgevad küsida nõu ka teistelt spetsialistidelt.

Mõistetavalt pole seni peamiselt jooksjatega tegelenud treeneritel lihtne õpetada tipptasemel kuulitõuget ja odaviset, kuid õnneks on neil jagunud piisavalt tarkust paluda abi. Seda on küll raske tõestada, kuid ilmselt poleks selleta eile Ostravas Eesti hümni mängitud.  
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles