Sõber Leopoldi saatus selgub jaanuaris

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader keelu alla sattunud saatest.
Kaader keelu alla sattunud saatest. Foto: TV3

Eile pidas Harju maakohus esimese ja viimase istungi kunagise eesti laste suure sõbra Leopoldi puhtust puudutavas kohtuvaidluses.


Kohus langetab otsuse 29. jaanuaril, siis selgub, kas TV 3 võib või ei või näidata Ken Saani (32) neljaosalist sarja «Täna õhtul Leo Põld».



Skandaal lastesaate «Kõige suurem sõber» ümber lahvatas mullu kevadel, kui selgus, et Saan on teinud sellest paroodia. Viimase katse saade ekraanile tuua tegi TV 3 mullu septembris, ent siis esitas Eesti Rahvusringhääling (ERR) Harju maakohtusse hagi, milles palus keelata TV 3-l saate näitamise, sest seal esinevad varem ETV eetris olnud tegelaskujud Leopold, Postikana, Äpu, Onu Raivo või nendesarnased tegelased. Kohus kuulutas Saani saatele kohtuotsuseni eetrikeelu.



ERRi jurist Karmen Turk ütles eile, et sõnadel «Leopold», «Postikana» ja «Äpu», samuti kahe viimati nimetatud tegelase kujul on nüüd kuni aastani 2018 registreeritud kaubamärk. Leopoldi kujule esitatud kaubamärgi taotlus on Turki sõnul patendiameti menetluses. Kaubamärgi omanikul on õigus lubada ja keelata selle kasutamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles