Tammsaare tee–Tondi tänava ristmikul läheb kitsaks (3)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Linnavalitsuse pressiteenistus

Esmaspäeval, 16. juulil alustatakse Tammsaare tee – Tondi tänava – Rahumäe tee ristmiku II etapi ehitustöödega, mille käigus muudetakse liikluskorraldust ning bussid nr 23 ja 61 on suunatakse ümbersõidule.

Mustamäe – Ülemiste suunal on tagatud kaks sõidurada ning Ülemiste - Mustamäe suunal üks sõidurada. Tondi tänava linnast väljuv suund on suletud. Rahumäe tee linna sisenevalt suunalt on võimalik teha ainult parempööret. 16.-22. juulini on ristmikul vasakpöörded keelatud. Ümbersõiduks on võimalik kasutada ümberkaudseid tänavaid.

Bussid nr 23 ja 61 on suunatud ümbersõidu marsruudile. Liin nr 23 on Kadaka liiklussuunal suunata ümbersõidule Tondi tänav, Linnu tee, Nõmme tee, A. H. Tammsaare tee ja Rahumäe tee, tehes ümbersõidul peatuse Linnu teel Västriku peatuses nin Bussijaama suunal ümbersõidule Rahumäe tee, Tervise tänav, Retke tee, Nõmme tee, Linnu tee ja Tondi tänav, tehes ümbersõidul peatused Retke teel Lastehaigla ja Retke tee peatustes ning Linnu teel Västriku peatuses.

Liin nr 61 on suunatud ümbersõidule A. H. Tammsaare tee, Rahumäe tee, Tervise tänav, Elektroni tänav, Rahumäe tee ja Tervise tänav, tehes ajutise Energia peatuse Rahumäe teel peale Elektroni tänava ristmikku.

Ehitustööde tulemusena rajatakse Tammsaare teel Järvevana tee suunas liikuva liikluse läbilaskevõime suurendamiseks lisasõidurada Rahumäe tee poolsele küljele. Lisaks tee-ehituslikele töödele rekonstrueeritakse ristmikul tänavavalgustus ning foorisüsteemid. AS Tallinna Vesi finantseerimisel korrastatakse veevarustuse- ja kanalisatsioonitrassid.

Tööde tellija on Tallinna Kommunaalamet, projekteerija K-projekt OÜ, ehitustöid teostab AS TREF Ehitustööde lepinguline tähtaeg on käesoleva aasta 16. september. Tammsaare tee avatakse täismahus liiklusele 31. augustil. Ehitustööde lepinguline kogumaksumus on ca 1,97 miljonit eurot.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles