Koolides hakatakse õpetama intellektuaalomandi kaitset

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elutöö auhinnaga tunnustab Tartu linn pedagooge, kes on silma paistnud oma pikaajalise ja tulemusliku õpetajatööga Tartu õppeasutuses.
Elutöö auhinnaga tunnustab Tartu linn pedagooge, kes on silma paistnud oma pikaajalise ja tulemusliku õpetajatööga Tartu õppeasutuses. Foto: SCANPIX

Sügisest hakatakse Eesti koolides ühiskonnaõpetuse tundides rääkima autoriõigustest ja intellektuaalomandi kaitsest.

Õpetajate koolitamine juba käib ja sügiseks valmivad uued õppematerjalid intellektuaalomandi ja selle kaitse teemadel. Materjalidest valmib kolm varianti erinevas vanuses õpilastele, vahendas ERR Uudised rahvusringhäälingu raadiouudiseid.

Eesti Äritarkvara Liidu tegevjuht Martin Hiir ütles, et 6. klassi õpilasele on tarbetu rääkida otseselt paragrahvidest ja vastutuse suurusest ning neile tuleb pigem rääkida, mida tähendab intellektuaalomand. «Pilt, mille sa joonistad kunstitunnis, on sinu loodud. Sul on selle õigused,» lisas Hiir näitena.

Hiire sõnul saadakse 9. klassis juba detailsem ülevaade, mis on seadusega lubatud ja mis ei ole ning keskkooliõpilased korraldavad juba ise aktiivselt kontserte ja üritusi ning loovad tarkvara, filme ja muusikat.

Hiire sõnul on Eesti selliste üldhariduskoolide õppematerjalide poolest maailmas ainulaadne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles