Tudengid püüavad folgile hääletada

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile startis Tartust üle-eestilisele hääletusvõistlusele 26 segapaari, kes peavad nelja päevaga läbima võimalikult palju etteantud punkte. Pilt on tehtud eelmise aasta võistlusel.
Eile startis Tartust üle-eestilisele hääletusvõistlusele 26 segapaari, kes peavad nelja päevaga läbima võimalikult palju etteantud punkte. Pilt on tehtud eelmise aasta võistlusel. Foto: Gerly Nugis

Eile kell 10 andis üliõpilaste looduskaitsering Tartus Pirogovi platsil stardi 11. tudengite hääletusvõistlusele «Kas tunned maad?», mis lõpeb Viljandis pärimusmuusika festivali rohelise lava juures.

Iga-aastase hääletusvõistluse peakorraldaja Martin Tuule sõnul läks start igati edukalt. Nagu varasematel aastatel, oli nii neid võistlejaid, kes kohe Tartust teele asusid, kui ka neid, kes veel lõuna ajal kaarti uurisid ja alles õhtupoolikul lahkuda kavatsesid.
Ühtekokku registreerus 26 pöidlaküüdiga reisivat segapaari, mida on korraldajate jutu järgi kenasti üle keskmise.

Võistlevad ka välismaalased

«Rekord on üle 30 paari, nii et tänavu tipptulemust selles osas ei tulnud,» rääkis Martin Tuul. «Kindlasti on osalejate hulgas päris palju neid, kes ainult kaks või kolm punkti võtavad, aga enamik tundus minevat ikka põhjalikule neljapäevasele retkele.»

Üheteistkümnes hääletusvõistlus on korraldajate sõnul eriline seetõttu, et esimest korda on osavõtjaid kolmest välisriigist. Ühe paari naispool on leedulanna ja noormees pärit Eestist, kuid ühe segapaari moodustavad prantslane ja korealanna.

Martin Tuule teada kuulsid välismaalased hääletusvõistlusest kohalikelt tudengitelt ning tahtsid kindlasti kaasa lüüa.

Poolsada punkti

Kui eelmisel aastal anti osalejatele kaart 47 kontrollpunktiga, siis tänavu on vaatamisväärsusi kolme võrra rohkem. Nii on Viljandimaalt kaardile märgitud Soe küla Tarvastu vallas, viinaköök ja juustukoda Heimtalis, Läti vaatetorn Soomaal ning loomulikult võistluse finišikoht — pärimusmuusika festivali roheline lava Viljandi raekoja esisel platsil.

«Võistlejatel on võimalik saada neli lisapunkti, kui nad peaksid tee peal kohtama autolavkat, sääreväristajat Riga, üheksavägist taime või südamekujulise aknakesega välikäimlat,» rääkis Martin Tuul.

Tema sõnul on iga Eestimaa paik huvitav, kuid kontrollpunkte igale poole lihtsalt ei jagu. Tänavu on üks kaugemaid kontrollpunkte Vilsandi saar, kuid kaardile on märgitud kohti ka teises Eesti otsas.

Võistlejate teekonda saab jälgida looduskaitseringi blogis. Sinna pannakse üles Eesti kaart, millelt on näha, millistesse kontrollpunktidesse on võistlejad juba jõudnud. Igas punktis peavad hääletajad tegema pildi, millel on vähemalt üks neist.
Hääletusvõistlus lõpeb neljapäeval kell 19 Viljandis.

REEGLID

11. üle-eestiline tudengite pöidlaküüdivõistlus «Kas tunned maad?»
• Kõik osavõtjad peavad olema täiskasvanud ja täie mõistusega ning vastutavad enda eest ise.
• Korraldusmeeskonnal on õigus keelata startida tegelastel, kes kahjustaksid looduskaitseringi või hääletajate mainet või on muidu tropid.
• Kohtade pärast võistlevad need paarid, kes jõuavad finišisse enne kella 19. Lootusetult hilinejad lähevad kirja kui katkestajad.
• Võitnud on see paar, kes suudab läbida enim etteantud objekte. Võrdse objektide läbitavuse korra läheb arvesse finišeerimise aeg.
• Lubatud on ainult hääletamine. Keelatud on autojuhi kasutamine ja ühistransport, välja arvatud linnaliinibussid.
Allikas: üliõpilaste looduskaitsering

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles