Eestlaste tehnoloogia toob uued teenused teleritesse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telekas
Telekas Foto: Meelis Tomson / Õhtuleht

Eesti ettevõte Streamtainment Systems töötas välja tarkvaraplatvormi, mille abil saab elutoa teleri kaudu mängida tippkvaliteediga mänge, teha videokõnesid ja palju muud.

Streamtainment Systemsi loodud tarkvaraplatvorm telekommunikatsioonifirmadele võimaldab pakkuda uusi teenuseid IPTV klientidele juba olemasolevate seadmete kaudu. Nii ei pea klient, kes täna digitelevisiooni tarbib, juurde soetama uusi seadmeid, midagi installeerima ega seadistama, vahendab innovatsiooniaasta lehekülg.

Streamtainment Systemsi juhi Martin Ruubeli hinnangul on digitelevisiooni võimaluste avardamine järgmine Suur Asi.

«Kõik märgid näitavad, et TV rakendused saavad olema sama suur pauk kui nutitelefonide rakendused mõned aastad tagasi. Selles vallas jooksevad peagi võidu lisaks telekatootjatele ja telekommunikatsiooniettevõtetele ka sellised hiiud nagu Apple, Google ja Microsoft.»

Telekommunikatsioonifirmadele on Streamtainmenti lahendus atraktiivne, sest kogu rakenduse jooksutamiseks vajalik jõudlus on koondatud kesksetesse serveritesse ning ei eelda kuluka infrastruktuuri soetamist lõpptarbija juurde.

«Ühelt poolt võimaldab Streamtainmenti lahendus pakkuda lõppkliendile teenuseid, mida konkureerivate lahendustega võimalik ei ole. Teisalt saab telekommunikatsioonifirma meie abil teenused kliendini tuua enam kui kümme korda odavamalt. Madalad investeeringud infrastruktuuri aga tähendavad paremat hinda ja teenust kliendile,» ütles Ruubel.

Eestlaste loodud lahenduse vastu tärganud suur huvi. Viimane suurem tunnustus sai ettevõttele osaks BizBarcelona 2011 konkursil Hispaanias, kus osalenud investorid valisid Streamtainmenti kõige innovatiivsemaks kasvufirmaks IT ja meedia sektoris.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles