Uus valvelaev ristiti alles kolmandal katsel

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lätlased said samasuguse laeva eelmisel aastal
Lätlased said samasuguse laeva eelmisel aastal Foto: www.balticworkboats.ee

Eile Nasval ristinimeks Valve saanud piirivalve ja keskkonnainspektsiooni ühine patrull-laev on nii hea ja tugev, et ristiema Evi Männiku käega vastu parrast visatud vahuveinipudel purunes alles kolmandal korral.


Piirivalve ja keskkonnainspektsiooni 24 meetri pikkune laev numbriga 112 ja nimega Valve hakkab valvama Lääne-Eesti merepiiri ja teostama kalajärelevalvet. Lääne piirivalvepiirkonna poolt kahes vahetuses mehitatud laev läks maksma 41,9 miljonit krooni, kirjutas Oma Saar.

Laeva hankimine tulenes Euroopa Liidu ühise kalanduspoliitika nõuetest, mille järgi peab Eesti tagama järelevalve oma kalalaevade tegevuse üle sõltumata püügikohast.

Ka annab uus laev võimaluse kiiresti reageerida võimaliku merereostuse korral või minna appi merehädalistele.

Laeva ristiema, Saaremaa merehariduse «admirali», Orissaare gümnaasiumis merehariduse õppesuunda juhtiva Evi Männiku arvates tõuseb uuest laevast kasu ka kooliõpilastele. «Jälle on üks koht olemas, kus peal käia ja mille pealt õppida,» ütles Männik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles