Tiido: Talibani taktika on muutunud

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Urmas Paet (vasakul) ja  Harri Tiido.
Välisminister Urmas Paet (vasakul) ja Harri Tiido. Foto: Evelyn Kaldoja

Viimastel nädalatel on Afganistanis tapetud juba kaks kõrget poliitikut ning endine mitteresideeruv suursaadik Afganistanis Harri Tiido usub, et tegemist on Talibani rünnakute taktikalise muutusega.

«Tegemist on tegelikult Talibani teatava taktika muutusega, sest see ei ole esimene kõrgetasemelise tegelase tapmine ja ma kardan, et ei jää ka viimaseks, ilmselt ei ole Talibanil enam piisavalt mehi, et suuremaid operatsioone läbi viia ja seetõttu püütakse keskenduda meedia tähelepanu köitvale tegevusele, st püütakse tappa kas välismaalastega seotud inimesi või kõrgel kohal asuvaid afgaane,» rääkis Harri Tiido «Aktuaalsele kaamerale», vahendas ERR Uudised.

Tema sõnul ei näita rünnakud Afganistani kõrgete riigitegelaste vastu Talibani tugevust.

«Võib-olla nad on nõrgemad, kui nad keskenduvad rohkem teatud objektidele, teiseks aga näitab see, et neil on olemas juurdepääs inimestele, kes peaksid tegelikult olema kaitstud,» selgitas ta.

Tiido arvab, et rünnakud ei mõjuta liitlasvägede järk-järgulist lahkumist Afganistanist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles