Võimsas hoos Magnus Kirt: ma ei mõtle eraldi EMile

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magnus Kirt paari kuu eest Teemantliiga etapil Dohas. Nüüd tuli Rabatis elu parim tulemus. FOTO: Ibraheem Al Omari/Reuters/Scanpix
Magnus Kirt paari kuu eest Teemantliiga etapil Dohas. Nüüd tuli Rabatis elu parim tulemus. FOTO: Ibraheem Al Omari/Reuters/Scanpix Foto: IBRAHEEM AL OMARI/REUTERS/SCANPIX

Odaviskaja Magnus Kirt jätkas reede õhtul Marokos Rabatis sealt, kus juunikuus oli pooleli jäänud. Tänavu viies võistlus üle 85 meetri, kolmas üle 88 meetri, kolmas Eesti rekordi parandus vähem kui poolteise kuu jooksul. Ent mis kõige tähtsam: esimest korda lendas piik tõrvalase käest üle 89 meetri piiri ning vapustav tulemus 89.75 tõi ka karjääri esimese Teemantliiga etapivõidu!

Enne lõpukatset oli Kirdi parim kaar 84.80, mis andis neljanda koha. Ent siis sai ta kõik hiilgavalt klappima – 89.75 tõi esikoha, 10 000 dollarit auhinnaraha ja tõstis Teemantliiga üldarvestuses kolmandaks.

«Erilist heameelt valmistab, et suutsin rekordi visata just Teemantliiga etapil ning et olin lõpuni välja võitluslik ja terav,» rõhutas Kirt. «Vahetult enne viimast viset langesin neljandaks, eks see mõjus ka ärgitavalt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles