Laar: oleks väär anda dalai-laamale mõista, et meil on ükskõik

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dalai-laama.
Dalai-laama. Foto: SCANPIX

Kaitseminister Mart Laar andis valitsuse tänasel pressikonverentsil mõista, et arvestades Eesti enda lähiajalugu, oleks väiklane Tiibeti usujuhi dalai-laamaga mitte kohtuda.

Laar kinnitas, et kavatseb augustis Eestisse mitteametlikule visiidile tuleva dalai-laamaga kindlasti kohtuda. «On loomulik, et kui mulle kõlbas see kohtumine teha siis, kui olin peaminister, siis sobib ka kaitseministrina,» märkis ta.

Laar meenutas, et alles möödunud sajandil võõra võimu all elades janunesid ka eestlased iga kohtumise järele, kus meie maad ja rahvast meeles peeti. «Öelda nüüd, kui oleme vabad, et meil on ükskõik, mis teist saab, me unustame, ei oleks õige ega moraalne,» tõdes minister.

Tema sõnul ei pea välispoliitikas domineerima need, kes räägivad ainult kasust ja materiaalsetest väärtustest. «Tuleks rääkida ka inimestega, nagu dalai-laama, igavikulisematest väärtustest.»

Laari sõnul on dalai-laama näol tegemist maailma ühe olulisema usundi liidriga ning äärmiselt huvitava ja särava isiksusega. «See kohtumine on mulle rõõm ja nauding,» teadis minister juba varasemast kogemusest rääkida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles